На стаж в Комисията за защита от дискриминация

На стаж в Комисията за защита от дискриминация
There is no translation available.

Днес втората група от участниците в Правен инкубатор стартира стаж в Комисията за защита от дискриминация в седалището в град София.
Исмаил Сидеров, Катя Димитрова, Камелия Байчева, Емилиян Асенов са завършващи специалност право и бъдещи юристи, които с интерес се впускат в интересната, но и деликатна правна материя за защита от дискриминация в специалният орган. Като стажанти ще учат и ще се включат в работата на Комисията, като заедно с това ще участват в открити заседания по образувани преписки в КЗД.
 
Сутрешната дискусия относно специфики на производството и практиката в областта на защитата от дискриминация беше изключително полезна за стажантите.
 
Маряна Борисова, координатор на програма, лично благодари за отворените врати, и заяви готовност за въвеждане на практика на младите колеги в света на административната и юридическата работа по Закона за защита от дискриминация.
 
praven inkubator april23 2
 
Скоро колегите ще споделят впечатления от стажа си.

Програмата "Правен инкубатор" се реализира от Сдружение "Инициатива за равни възможности", с представляващ я адв. Даниела Михайлова и финансирана от Тръст за Социална Алтернатива.